Persbericht 02 (07-12-2017)

Toppers naar IISPA in Almelo

Alle deelnemers van het Internationale Topvolleybaltoernooi in Almelo doen het uitstekend in de competitie van hun eigen land. Par-ky Menen is nog steeds de trotse koploper en herfstkampioen in België. SVG Lüneburg staat in de top van Duitsland. Met Lüneburg komt een oude bekende Stefan Hübner naar Almelo. Hij is namelijk de trainer/coach van SVG Lüneburg. Jaren geleden heeft hij diverse keren in Almelo gespeeld met SCC Berlin. De Nederlandse vertegenwoordiging, Abiant Lycurgus en Seesing Orion, zijn op dit moment de no. 1 en 2 in Nederland.  

Europees:
Par-ky Menen speelt tegen in Zwitserland tegen Schönenwerd de heenwedstrijd van de 1/16 finale van de CEV Challenge Cup zonder  de Pool Janusz Gorski. Het uitvallen van de pool (in de wedstrijd tegen Knack Roeselaere) is uiteraard een flinke tegenslag van de huidige koploper. Sportief directeur Ron Andelhof: “Het sprookje gaat door, hoe langer het duurt, hoe beter. Een goede groep, die met veel minder budget dan de grote drie moet werken. Geen gelijke wapens, maar alles klopt op dit moment en de koppositie is een grote beloning op dit moment”

Abiant Lycurgus:
Een hele moeilijke en zware tegenstander voor Lycurgus in de volgende ronde van de Europa Cup. SWD Powervolleys Düren behoort evenals SG Lüneburg tot eén van de sterkste teams uit Duitsland. Het teams van Arjan Taaij zal top moeten spelen voor een goede uitgangspositie thuis op 21 december in Martini Plaza in Groningen. De ploeg is sterk en heeft veel ervaring, maar onze ploeg is zeker niet kansloos, aldus de coach, maar we moeten zelf goed spelen!

Seesing Orion:
Op bezoek bij Levski Sofia, een hele moeilijke tegenstander, maar zeker niet kansloos. Return op 20 december in Doetinchem.

Persaccreditatie:
Hier kunt u voor uw persaccreditatie aanvragen voor 29 en/of 30 december.

 

Programma Topvolleybal Almelo 2017:

29 december:
15.00 uur: Seesing Orion – SVG Lüneburg
17.30 uur: Abiant Lycurgus – Par-ky Menen

30 december:
14.00 uur: 3e – 4e plaats
16.30 uur: Finale

Link voor kaartverkoop: www.topvolleybal-almelo.nl

Download dit persbericht als pdf-bestand