FINALE TOPVOLLEYBAL ALMELO LANDSTEDE-LENNIK

De volleyballers van Landstede Volleybal spelen de finale van het internationale topvolleybaltoernooi in Almelo tegen het Belgische Euphony Asse Lennik.

In de IISPA versloeg Landstede, de ploeg van trainer/coach Redbad Strikwerda, het Duitse Düren redelijk eenvoudig met 3-0. De setstanden waren 25-22, 25-22 en 28-26.

Bij Landstede Zwolle stond de Twentse midden Steven Eertman in de basis en bleef zijn streekgenoot Fabian Dossett aan de kant. Bij de Duitsers begon de Haaksbergse diagonaal Jelle Hilarius als reserve maar hij kwam na twee verloren sets alsnog in het team van Düren. Dat leek de ploeg even nieuw elan te geven, de Duitsers namen halverwege de set een kleine voorsprong, maar Zwolle was na een tussensprint toch als eerste bij de 20. Eén van de oorzaken was wel het ontbreken van de libero, die niet in actie kon komen vanwege een hersenschudding; het bleek een aardig gemis voor de Duitsers, die in de 3e set steeds beter begonnen te spelen. Alles leek er op dat de Duitsers de wedstrijd zouden kantelen, maar Zwolle pakte verdiend de 3e set en gaat dus, eveneens als vorig jaar, weer de finale spelen in Almelo.

Euphony Asse Lennik klopt Benfica

Alhoewel de uitslag anders doet vermoeden (0-3 voor Lennik), was de tweede halve finale, SL Benfica – Euphony Asse Lennik een topwedstrijd. De bezoekers, die nog behoorlijk aanwezig waren, genoten van topvolleybal. “Twee spelers, Hugo Caspar en Flavio Soares, konden niet afreizen naar Almelo (nationale team,) en die spelers kunnen net het verschil maken” aldus trainer coach Jose Jardim, die zeker niet ontevreden was over zijn team. Nu rest Benfica te spelen om de 3e/4e plaats (29-12 13.30 uur).

Programma 29-12:

13.30 uur: SL Benfica – Evivo Düren 3-0

15.30 uur: Eurosped – Set-Up’65

18.00 uur: Landstede Volleybal – Euphony Asse-Lennik